Østerdalshytta

Østerdølenes lag i Oslo har ei flott tømmerhytte i Lommedalen i Bærum. Hytta er bygd i 1930.

Å leie hytta koster 100 kr per natt per person for medlemmer og 150 kr for ikke-medlemmer.

Hyttas fasiliteter : Hytta har fire soverom med totalt 20 senger. Stor stue med peis og ovn. Det er ikke innlagt vann. Det er installert solcellepanel som gir strøm til lamper i alle rom. Kjøkken med gasskoketopp, utslagsvask, kjøkkenutstyr, dekketøy og vaskeutstyr. Bod med ved og utedo. Benker og bord til å sitte på ute. Bålpanne. Stor åpen plass utenfor hytta til aktiviteter og annet. Utstyr til kubb, badminton og krokket.

Hvordan komme seg til Østerdalshytta? Med bil: Parker bil på Tobonn (Kampeveien) eller Lommedalsbanen (Tolverudveien).

Kollektivt: T-bane linje 2 til Kolsås og buss 210 til Bykrysset (dette er endestasjonen). Fra busstoppet er det 1 km å gå til parkeringsplassene.

Fra parkeringsplassene: Fra Tolverudveien går det en grusvei (Vensåsseterveien) opp til hytta (1,4 km). Fra Tobonn går det en sti for å komme inn på den samme grusveien. Følg grusveien oppover til det står et skilt med «Helgelandshytta» og «Østerdalshytta» på venstre hånd. Herfra følger man skiltene med «østerdalshytta» ca 300 meter opp en sti til hytta. Det er stigning hele veien opp til hytta, det tar 45 minutter å gå opp sommerstid avh. av fysisk form og oppakning.

På vinterstid må man beregne lengre tid hvis det er mye snø. Grusveien (Vensåsseterveien) er ikke brøytet på vinteren, men det er som regel tråkk fra turgåere. De siste 300 meterne er sjelden tråkket opp på vinteren. Hvis det har kommet veldig mye snø, anbefales truger for den siste biten.

For booking: https://www.inatur.no/hytte/5eb98bb03e43e50003914531

Se bilder av hytta og hva som skjer der: https://osterdalshytta.home.blog/

Se også informasjon på: https://ut.no/hytte/101188/sterdalshytta

For spørsmål om hytta ta kontakt på osterdalshytta.lommedalen@gmail.com


alt text