Østerdølenes Spellmannslag sommeren 2018

Posted 23 Aug 2018

Sommerens kappleiker startet med Landskappleiken på Trysil (27. juni til 1.juli), der vi var vel fornøyde med en 6. plass i Lagspel senior, hele 28 lag var med; vi stilte med 15 medlemmer.

I tillegg vant Marius Westling Fele C (juniorklassen) overlegent, og med Martin Westling (som representerte Hedmark Juniorspellmannslag) på en fin 9. plass. I Gruppespel junior var Marius med i WestLia; denne gruppa vant, og Martin var med Jenny og Hemann, som ble nr. 2. Marius og Martin var dessuten i med Hedmark Juniorspellmannslag i klassen Lagspel junior; 1.plass ble det der også. Familien Westling fikk utmerkelse som beste dansespillegruppe.

I Dans fele A ble Solveig Brekke Hauknes (sammen med Ole Nilssen) nr. 2, de representerte #Hedmark, det samme gjorde Marius Westling (sammen med Dorte Nilssen) i Dans fele C, som de vant.

Landsfestivalen 2018 - Skjåk Spellmannslaget deltok også i år på Landsfestivalen, som foregikk i Skjåk, 1. til 5. august 2018. Laget stilte med 15 medlemmer. Målet var å komme til finalespell. Det klarte vi og endte til slutt på 3. plass! Stor takk til lagets musikalske leder, Marit Westling, som drar det hele!

I tillegg deltok medlemmer av laget i mange forskjellige klasser: Sissel og Frøydis i spellmannslaget Hed-Opp, som ble nr. 12. Dag Stian deltok i Pardans. Odde-bass deltok i tre grupper, hvor den ene, Dølalete ble nr. 2. Dølalete spilte forøvrig også for hele 5 par i pardans. Martin ble nr. 6 i Solo Fele/Hardingfele junior, og i Samspill juniorspilte han i duo sammen med Marius og de ble nr. 2. Marius ble nr. 1 i Solo Fele/Hardingfele junior, og han fikk dessuten nytt Furestipend. I tillegg deltok Marit, Marius, Solveig, Anne Marit, Thomas N og Dag Stian i lagdans med # Hedmark, som ble nr. 4 (resten av spellmannslaget, ledet av Thomas W, spilte til danserne!). I tillegg deltok Thomas N og Solveig i pardans, solospill, m.m., men representerte da # Hedmark, hvor de også er medlemmer.

Som dere ser, deltar mange av medlemmene i mye forskjellig i tillegg til lagspill, noe som viser at det er stor aktivitet i laget på alle nivåer og at det er plass for forskjellige interesser.

Vil dere se oss i aksjon, så er det et ca 25-minutters opptak fra Landsefestivalen på FolkOrgs YouTube-kanal, vi starter ca 50 minutter uti opptaket.